جمصا | جریان مدیریت صادرات و اقتصاد
دسته
جمصا | جریان مدیریت صادرات و اقتصاد

سالانه ۳۵ هزار مترمربع دار قالی دستباف در قم تولید می‌شود

«جمصا» جریان مدیریت صادرات و اقتصاد به نقل از مهر: سالانه ۳۵ هزار مترمربع دار قالی دستباف در قم تولید می‌شود

خلاصه خبر: سالانه ۳۵ هزار مترمربع دار قالی دستباف در قم تولید می‌شود

  • فرش دستباف قم با سابقه ۱۱۰ ساله و شهرت جهانی، یکی از باارزش‌ترین فرش‌های جهان شناخته می‌شود.
  • در استان قم ۴۰ هزار دار قالی فعال است و سالانه ۳۵ هزار مترمربع فرش دستباف، عمدتاً از نوع ابریشم، تولید می‌شود.
  • فرش قم ۲۰ درصد از صادرات فرش دستباف کشور را تأمین می‌کند و ظرفیت‌های صادراتی آن با رفع موانع موجود قابل افزایش است.
  • چالش‌های اصلی تولیدکنندگان شامل واردات مواد اولیه، تعرفه‌ها، تعهدات ارزی و بازگشت فرش‌های مرجوعی است که نیاز به توجه مسئولان دارد.
  • ۳۶۱۵ بافنده در قم تحت پوشش بیمه قرار دارند و حمایت‌های بیشتری برای فعالان این حوزه مورد نیاز است.
  • اتحادیه قالی‌بافان قم با برگزاری دوره‌های آموزشی و اقدامات دانش‌بنیان، به توسعه این صنعت کمک می‌کند.
  • هجدهمین نمایشگاه فرش دستباف قم با حضور ۱۰۴ غرفه‌دار داخلی و بازدیدکنندگانی از کشورهای روسیه، امارات، ترکیه و دیگر کشورها برگزار شد.
  • نمایشگاه امسال از نظر کمی و کیفی موفقیت چشمگیری داشت و توجه بازدیدکنندگان داخلی و خارجی را جلب کرد.

مشروح خبر: به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل صادقی بعد از ظهر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: فرش دستباف قم با نشان تجاری معتبر و شهرتی جهانی، سابقه‌ای ۱۱۰ ساله در تولید فرش تمام ابریشم دارد.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان قم بیان کرد: هنر دیرینه قالی بافی در قم طی یک قرن اخیر به سوی تولید هنری و انبوه حرکت کرده و به‌عنوان یکی از باارزش‌ترین فرش‌های جهان شناخته می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت حدود ۴۰ هزار دار قالی در استان قم افزود: تولیدکنندگان این استان علاوه بر ایجاد اشتغال محلی، در ۱۵ استان دیگر نیز فرصت‌های شغلی پدید آورده‌اند پ هزینه اشتغال‌زایی در این حوزه به‌مراتب کمتر از بخش‌های کشاورزی و صنعت است.

صادقی با بیان اینکه سالانه ۳۵ هزار مترمربع فرش دستباف در قم تولید می‌شود، عنوان کرد: بیش از ۹۰ درصد از این فرش‌ها، از نوع ابریشم هستند.

صادقی گفت: قم سهمی ۲۰ درصدی در صادرات فرش دستباف کشور دارد و ظرفیت‌های بالای استان در این زمینه با پشتیبانی و رویکردهای کارشناسی، قابلیت ارتقا دارند.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان قم خواستار حل مسائلی همچون واردات مواد اولیه، تعرفه‌ها، تعهدات ارزی و بازگشت فرش‌های مرجوعی از خارج شد.

وی ابراز امیدواری کرد که مسئولان با رفع این چالش‌ها، مسیر توسعه تولید این کالای هنری و فرهنگی را هموار کنند.

وی با اشاره به فعالیت ۳ هزار و ۶۱۵ بافنده بیمه‌شده در قم، ضرورت حمایت بیشتر از افرادی که در این زمینه با چالش روبه‌رو هستند را مطرح کرد.

صادقی به فعالیت‌های اتحادیه نظیر آموزش، اطلاع‌رسانی، ایجاد ارتباط میان صنعت، بازار و دانشگاه، راه‌اندازی مرکز رشد با همکاری پارک علم و فناوری، برگزاری کلاس‌های آموزشی در دانشگاه‌ها و اقدامات دانش‌بنیان اشاره کرد.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان قم تأکید کرد: حمایت‌های بیشتر دولت می‌تواند نقشی کلیدی در توسعه تولید فرش در قم ایفا کند.

در ادامه صادقی از برگزاری هجدهمین نمایشگاه فرش دستباف استان قم خبر داد که از دوم تا ششم بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی استان برگزار شد.

وی افزود: ۱۰۴ غرفه‌دار از استان‌های مختلف ایران از جمله اصفهان، آذربایجان شرقی، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان رضوی در این نمایشگاه حضور داشتند.

وی اضافه کرد: بازدیدکنندگان ویژه‌ای از کشورهای روسیه، امارات، ترکیه، کانادا و همچنین سفرای مالزی و نیجریه نیز در این نمایشگاه حضور یافتند.

صادقی اظهار کرد: امسال نمایشگاه نسبت به دوره‌های گذشته رشد چشمگیری از نظر کمی و کیفی داشته و به گفته کارشناسان، یکی از موفق‌ترین نمایشگاه‌های داخلی بوده است.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان قم خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان قم با ارائه محصولاتی فاخر حاوی ترکیبی از اصالت و سبک‌های مدرن جهانی توانستند توجه بازدیدکنندگان را جلب کرده و رضایت آنان را فراهم کنند.

بروزترین اخبار جریان صادرات و اقتصاد ایران  را در جمصا دنبال کنید.

لطفا نقد، نظر و پیشنهاد خود را درباره خبر « سالانه ۳۵ هزار مترمربع دار قالی دستباف در قم تولید می‌شود » از طریق فرم زیر اعلام نمایید.

( جمصا – جریان مدیریت صادرات و اقتصاد ایران)

نوشته های مرتبط

ارسال یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *