جمصا | جریان مدیریت صادرات و اقتصاد
دسته
جمصا | جریان مدیریت صادرات و اقتصاد

ساخت مینی پالایشگاه دهدشت آماده تحویل به متقاضیان سرمایه گذاری است

«جمصا» جریان مدیریت صادرات و اقتصاد به نقل از ایرنا: ساخت مینی پالایشگاه دهدشت آماده تحویل به متقاضیان سرمایه گذاری است

خلاصه خبر: ساخت مینی پالایشگاه دهدشت آماده تحویل به سرمایه‌گذاران برای ایجاد اشتغال و رفع محرومیت از منطقه است.

نکات کلیدی خبر:

  1. وضعیت منطقه بهمئی:
    • شهرستان بهمئی با وجود دارا بودن 75 حلقه چاه نفت و تولید روزانه 200 هزار بشکه نفت، از محرومیت شدید رنج می‌برد.
    • نزدیک به 30 درصد از جمعیت این شهرستان تحت حمایت نهادهای امدادرسان هستند.
  2. تلاش‌ها برای احداث مینی پالایشگاه:
    • سید محمد موحد، نماینده مردم کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس، اعلام کرد مجوز ساخت مینی پالایشگاه صادر شده و مکان آن تأیید شده است.
    • جذب سرمایه‌گذار برای راه‌اندازی این پروژه در حال انجام است.
  3. نقش مینی پالایشگاه در توسعه منطقه:
    • این پروژه با هدف اشتغال‌زایی، کاهش محرومیت و ایجاد ارزش افزوده در دستور کار قرار گرفته است.
    • موقعیت ویژه کهگیلویه و بویراحمد و سهم بالای آن در تولید نفت کشور، زمینه توسعه صنایع نفت و پتروشیمی را فراهم کرده است.
  4. اقدامات دولت برای توسعه منطقه:
    • دولت سیزدهم پروژه‌های زیربنایی متعددی برای رفع محرومیت از کهگیلویه و بویراحمد در دست اجرا دارد.
    • این اقدامات امیدواری مردم منطقه را برای بهبود وضعیت معیشتی افزایش داده است.

این خبر بر اهمیت سرمایه‌گذاری در صنایع پایین‌دستی نفت برای بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی منطقه تأکید دارد.

مشروح خبر: به گزارش «جمصا» به نقل از خبرگزاری ایرنا، میز تخصصی، فرهنگی، مذهبی، اجتماعی شهرستان بهمئی باموضوع پیگیری و رفع مطالبات عمومی مردم شهرستان بهمئی برگزار شد و نمایندگان حوزه‌های مختلف مشکلات عمومی مربوط به این شهرستان را بیان کردند که آبرسانی شهرستان بهمئی، اشتغال فرزندان در شهرستان های همجوار بخشی از موار طرح شده در این نشست بود.

شهرستان بهمئی واقع در جنوب غربی کهگیلویه وبویراحمد با دارا بودن ۷۵ حلقه چاه نفتی یک منطقه نفتخیز محسوب می شود ولی مردم این منطقه معتقدند که سهمی جز آلودگی زیست محیطی و بیکاری جوانان از این طلای سیاه ندارند. براساس آمار از چاههای نفت بهمئی روزانه قریب به ۲۰۰ هزار بشکه نفت از سوی شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری در حوزه مناطق نفتخیز خوزستان استخراج می شود.

در کنار سفره های طلای سیاه بهمئی،سفره های از فقر و رنج ناشی از محرومیت مردم این دیار را آزار می دهد از آنجاکه بهمئی جزو یکی از محرومترین نقاط کهگیلویه و بویراحمد است زیرا نزدیک به ۳۰درصد از جمعیت این شهرستان ۴۰هزار نفری از حمایت نهادهای امدادرسان بهزیستی و کمیته امداد برخوردارند.

نماینده مردم شهرستان های کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی در حاشیه این نشست با اشاره به معضل غیربومی بودن شهرستان بهمئی در استان خوزستان، اظهار کرد: به وزیر نفت اعلام شد که حق مردم شهرستان بهمئی غیربومی بودن نیست و از وزیر نفت تقاضا کردیم که با احداث مینی پالایشگاه و جذب سرمایه‌گذار در این شهرستان زمینه اشتغال را فراهم کند.

سید محمد موحد افزود: مجوز مینی پالایشگاه گرفته شد و مکان موردنظر پس از پایش و ارزیابی تأیید و در انتظار سرمایه‌گذار هستیم.

وی با اشاره به وظایف نماینده در قانون اساسی، اضافه کرد: وظیفه نماینده تقنین و نظارت است و مطالبات مردم خارج از وظایف نمایندگان است.

نماینده مردم شهرستان های کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی مطالبات مردم را خارج از وظیفه نماینده دانست و ادامه داد: برطرف‌کردن مطالبات به حق مردم جز وظایف دولت است و وظیفه مجلس ریل‌گذاری و نظارت است.

وی گفت: مجلس به‌عنوان جایگاه نظارتی وظیفه دارد بر عملکرد ادارات ورود کند و اگر کم‌کاری، کاستی بود، مشکلات را حل و موانع را مرتفع کند.

وی خدمت به مردم را افتخار دانست و افزود: مردم، ولی‌نعمتان ما هستند و با افتخار مشکلات مردم را پیگیری خواهم کرد، اما برخی مطالبات و درخواست‌ها جز وظایف نماینده نیست.

موحد در خصوص آبرسانی به شهرستان بهمئی، تاکید کرد: انتقال آب از سال ۹۰ شروع و الان ۱۴ سال از این پروژه می‌گذرد.

نماینده مردم شهرستان های کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی افزود: در مکاتبه‌ای که با وزیر میراث‌فرهنگی صورت گرفت مقرر شد که در روزهای آینده با حضور شخص وزیر میراث‌فرهنگی در محل معضل این مشکل در استان خوزستان برطرف شود.

وی به رفع موانع پروژه بزرگ زنجیره مرغداری اشاره کرد و افزود: پیگیری مشکلات این پروژه با ایجاد زمینه اشتغال ۴۰۰ نفر در منطقه را تکلیف خود دانستم که دنبال کنم و این پروژه را تا حصول نتیجه پیگیری نمایم.

شهرستان بهمئی به جز در مشرق که با شهرستان کهگیلویه در استان هم مرز است از سه جهت با شهرستان های استان خوزستان همسایه است به طوری که در شمال با باغملک ، در جنوب با بهبهان ، در غرب با رامهرمز و در جنوب غربی با امیدیه و آغاجاری در استان خوزستان مرز مشترک دارد.

به گزارش «جمصا» به نقل از خبرگزاری ایرنا، موقعیت ویژه کهگیلویه و بویراحمد، زمینه توسعه صنایع پتروشیمی را فراهم کرده به گونه ای که این استان دومین تولید کننده نفت کشور پس از خوزستان است و بالای ۹۰ درصد نفت کشور در خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر تولید می شود.

نقش مهم صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کهگیلویه و بویراحمد در راستای شکوفایی اقتصادی کشور، توسعه پایدار، توسعه صنایع پایین دستی، صادرات غیرنفتی، ایجاد ارزش افزوده و اشتغال آفرینی بر کسی پوشیده نیست و در دولت سیزدهم توسعه این صنایع شتاب چشمگیری یافته است.

شهرستان کهگیلویه در استان کهگیلویه و بویراحمد در دهه های گذشته با محرومیت و توسعه نیافتگی عجین بوده است و جوانان تحصیلکرده بسیار اما بیکار دارد و درپی توسعه و محرومیت زدایی از این منطقه ساخت طرح های مهمی در این شهرستان در دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفته است.

این خطه پرظرفیت اگرچه در طول دولت های مختلف و به برکت انقلاب و نظام پیشرفت های چشمگیری داشته و خدمات و طرح های زیربنایی و زیرساختی فراوانی در حوزه های مختلف داشته اما راه های نرفته زیادی نیز دارد که اقدامات امید بخش دولت سیزدهم در ۲ سال اخیر برای رفع تنگناها و جبران محرومیت های تاریخی این منطقه امید را در دل مردم این دیار زنده کرده است.

کهگیلویه وبویراحمد در بسیاری از شاخص های توسعه در ردیف آخر قرار دارد و اجرای این طرح ها، برای زدودن غبار محرومیت از چهره ی این استان برخوردار اما توسعه نیافته ضروری است.

بروزترین اخبار جریان صادرات و اقتصاد ایران  را در جمصا دنبال کنید.

لطفا نقد، نظر و پیشنهاد خود را درباره خبر « ساخت مینی پالایشگاه دهدشت آماده تحویل به متقاضیان سرمایه گذاری است » از طریق فرم زیر اعلام نمایید.

( جمصا – جریان مدیریت صادرات و اقتصاد ایران)

نوشته های مرتبط

ارسال یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *